Voor 18:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 39,-

Gratis retourneren

Logo 1

Voor de eerste keer backpacken? Dit zijn de beste tips!

Australië, Azië of Zuid-Amerika. Waar je ook naartoe reist, reizen met een backpack is de ideale manier wanneer je hopt van verblijf naar verblijf. Voor de beginnende backpacker hebben we de meest praktische tips op een rij gezet zodat het avontuur onbezorgd kan beginnen!

Kies een bestemming

Voordat je aan het backpack avontuur begint, moet er natuurlijk een bestemming gekozen worden. Kies voor een populaire, veilige bestemming. Thailand en Austrailie zijn perfecte bestemmingen om te starten met je backpack avontuur. Verdiep je in de backpack-routes en stippel in grote lijnen uit waar je gedurende de periode wilt vertoeven. 

Boek een ticket en de eerste overnachting

Ben je van plan om een langere periode te gaan backpacken in hetzelfde land? Boek dan alleen een vliegticket en de eerste overnachting in de plaats van aankomst. We raden je aan om niet de hele reis uit te stippelen maar doe dit globaal. Dit bespaart je heel veel energie nadat je een lange reis erop hebt zitten. Gedurende je reis kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig een verblijf boeken via Booking of Airbnb.

Reis licht

Backpacken begint natuurlijk al bij het inpakken van je backpack. En dat is een behoorlijk karwei, vooral wanneer je een langere periode gaat backpacken. Skip alle overbodige spullen en pak alleen de spullen in die je echt denkt nodig te hebben. Hoe je het beste je backpack kan inpakken lees je hier. Rol kleding op, gebruik packing cubes en onthoud in welk gedeelte je je kleding stopt, want dit scheelt een enorm zoekwerk.

Wees flexibel

Vooral wanneer je een langere periode gaat backpacken moet je hier de tijd voor nemen. Je hebt genoeg tijd en ruimte om veel te zien dus geniet hier dan ook driedubbel zo hard van. 

Instellingen pinpas wijzigen

O zo belangrijk maar dit wordt vaak vergeten: het wijzigen van de instellingen van je pinpas. Verander dit naar wereldwijd zodat je overal ter wereld geld kan pinnen. Vergeet daarnaast ook niet een creditcard aan te schaffen. Met een creditcard ben je namelijk nergens in het buitenland. Pin nooit gelijk heel veel geld, maar verdeel dit over de dagen. 

Tips van de locals zijn het leukst!

Ga niet alleen uit van de leukste tips uit een lonely planets of andere wereldwijde reisgidsen. Er zijn zoveel meer leuke hotspots, restaurants of overnachtingsplekken die je gezien moet hebben tijdens je verblijf. Struin (bekende) reisblogs af of vraag de locals of andere reizigers voor de allerleukste tips die absoluut niet mogen ontbreken tijdens je backpack avontuur.

Luister naar je gevoel

Luisteren naar je eigen gevoel en gebruik je eigen gezonde verstand is misschien wel de basis tijdens het backpacken. Het is goed om herinneringen te maken, op avontuur te gaan en de mooiste plekken ter wereld te ontdekken. Doe dit vooral alleen de dingen die je vertrouwt. Voelt het niet goed? Doe het vooral niet. Tip: lees reviews, ervaringen en betaal iets meer voor een andere organisatie die je wel vertrouwt! 

Extra slotje, extra veiligheid

Over het algemeen overnachten backpackers in een hostel. We raden je aan om een extra los TSA-slot mee te nemen zodat je je backpack achter kan laten wanneer je de deur uitgaat. Super handig, want zo loop je ook niet het risico dat je je slot kwijtraakt. Let daarnaast ook op je sieraden, dure camera’s en je mobiele telefoon. We tippen je om een foto te maken van al je waardevolle spullen. Mocht het voorkomen dat het gesloten wordt, heb je bewijs! 

Vaccinaties

Het is verstandig om je te verdiepen in de vaccinaties. Het kan per land verschillen maar het is minstens zo belangrijk. Je wil natuurlijk voorkomen dat je terug komt met ziektes. Houd ook rekening met het drinken van water en voedsel. Neem voor de zekerheid bijvoorbeeld een klein ehbo-setje, diarreeremmers en antimuggenspul met deet mee. Een must in veel landen! 

Reisdocumenten

Sla een kopie van al je reisdocumenten op in je mail. Mocht het voorkomen dat je deze om een of andere reden kwijt raakt of gesloten wordt, is het makkelijk om bijvoorbeeld een nieuw paspoort aan te vragen. Vergeet ook niet de juiste reisverzekering af te sluiten. 

Sander