9.5 75345 reviews
Zoeken naar...
0,00 0
Winkeltas
  Leveringskosten Gratis
  Totaalbedrag incl. BTW 0,00
  Naar winkeltas Direct afrekenen
  Zoeken naar product of merk

  Materiaal tassen. Wat is het verschil?

  Fashion

  Materiaal tassen. Wat is het verschil?

  Een tas is het verlengde van jezelf. Zo zijn er verschillende modellen verkrijgbaar in onze collectie. Ook zit er verschil in het materiaal van de tassen. Of je nu op zoek bent naar een leren tas, een tas van suède of misschien wel een PU tas? In ons uitgebreide assortiment tassen zijn er verschillende soorten tassen verkrijgbaar. We helpen je graag met het maken van de juiste keuze, daarom hebben we de verschillende soorten materialen op een rij gezet. 

  Leren tassen

  Leren tassen hebben een luxe uitstraling, zijn tijdloos en worden gedurende het dragen alleen maar mooier. Leer is een natuurproduct wat gemaakt wordt van dierenhuid. Het meest voorkomende leersoort is rundleer, afkomstig van rund of buffels.  Er zit veel verschil in leersoorten. 

  PluspuntenMinpunten
  + Duurzaam (bij goed onderhoud)
  - Kan de kleur en glans verliezen
  + Goed te onderhouden- Gevoelig voor beschadigingen
  + Stijlvol en tijdloos uiterlijk - Relatief prijzig 
  + Goede afwerking
  Imitatieleren tassen

  Imitatieleer wordt ook wel kunstleer genoemd. Kunstleer is eigenlijk een ‘goedkopere’ versie van leer. Tassen van imitatieleer zijn van kunststof en zijn bewerkt met een extra laag. In het kunststof wordt een bepaalde structuur verwerkt, wat lijkt op de structuur van leer. Een imitatieleren tas is goedkoper dan leer, omdat het goedkoper is om deze tas te maken en is vrijwel niet te onderscheiden van een tas van echt leer. 

  PluspuntenMinpunten
  + Vriendelijk geprijsd- Niet duurzaam
  + Diervriendelijk- Kan als plastic aanvoelen
  + Makkelijk te onderhouden
  - Gevoelig voor slijtage
  + Makkelijk schoon te maken

  PU leer

  PU is de afkorting van polyurethaan en wordt ook wel split leer genoemd. Het is een zichtbare coating laag aan de buitenkant van de tas. Dit is bijna niet te onderscheiden van leer, maar heeft een glanzende uitstraling. PU-leer bevat geen dierlijke stoffen, is sterk en is goed te onderhouden. Een PU tas heeft wel een korter levensduur in vergelijking met een leren tas. 

  PluspuntenMinpunten
  + Vriendelijk geprijsd- Niet duurzaam
  + Diervriendelijk- Kan als plastic aanvoelen

  - Gevoelig voor slijtage

  Veganistisch leer

  Veganistisch leer ziet eruit als leer en voelt als leer. Het is daadwerkelijk geen 'echt' leer. Bij het produceren van de tassen worden er geen dierlijke materialen gebruikt. Daarbij gaat het hele proces op een eerlijke manier. Daarom is het 100% vegan, ook wel vegan leer genoemd. Tassen van veganistisch leer worden gemaakt van PU (polyurethaan), dit is een hoogwaardig vegan-leer. 

  PluspuntenMinpunten
  + Diervriendelijk 
  + Duurzaam geproduceerd  Nog geen reacties op dit moment
  Plaats een reactie