88592 reviews
Zoeken naar...
0,00 0
Winkeltas
  Leveringskosten Gratis
  Totaalbedrag incl. BTW 0,00
  Naar winkeltas
  Zoeken naar product of merk

  Mooi & duurzaam: Castelijn & Beerens

  Algemeen

  Er is een groeiend bewustzijn in de maatschappij voor duurzaamheid en fairtrade materialen en productiewijzes van merken. Een mooi voorbeeld van duurzame producten zijn die van Castelijn & Beerens. Het bijzondere is dat ze het niet van de daken schreeuwen maar dat ze duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid zien als een vanzelfsprekendheid.

  Duurzaamheid

  Castelijn & Beerens is een familiebedrijf wat al bestaat sinds 1945 waarbij nu de derde generatie aan het roer is. Castelijn & Beerens heeft een lange termijn focus. Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid is bij Castelijn & Beerens niet voor kortstondige successen maar met oog op toekomstige generaties. Duurzaamheid komt natuurlijk in verschillende vormen. Hierbij kun je denken aan het milieu-impact zoals materiaalgebruik, productie en verpakkingen. Maar hierbij wordt ook gedacht aan arbeidsomstandigheden van de producenten. Stuk voor stuk belangrijke factoren die bepalen of een product duurzaam is.  

  Kwaliteits Lederwaren

  De producten van Castelijn Beerens zijn gemaakt van het allerbeste rundleer waarvan elk huid zorgvuldig met de hand geselecteerd is om de hoge kwaliteit te waarborgen. Veel mensen kiezen vaak bewust niet voor lederen producten omdat ze tegen het feit zijn dat dieren speciaal geslacht worden voor leerproductie. Bij Castelijn & Beerens is dit niet het geval. Het gebruikte leer is in de kern een restproduct van de vleesindustrie. De koeien worden niet gefokt en geslacht voor leeropbrengst.

  Het leer wat Castelijn & Beerens gebruikt voor het produceren van de tassen zijn Leather Working Group gecertificeerd. Dit is een organisatie die zich als doel stelt om de leerketen (van koe tot eindproduct) te verduurzamen. Dit betekent dat 70% van het leer LWG gecertificeerd is. het overige deel is plantaardig gelooid met natuurlijke extracten. 

  Product voor het leven

  Het mooie aan kwaliteits lederwaren is dat ze ontzettend lang meegaan als je ze goed onderhoudt. Castelijn & Beerens laat al het gebruikte leer selecteren op kwaliteit en hoe lang een product meegaat. Een tas of portemonnee van goede kwaliteit leer gaat namelijk vele malen langer mee dan lederwaren van mindere kwaliteit. Daarnaast biedt Castelijn & Beerens de mogelijkheid tot het repareren van producten. Het langdurig gebruik van producten en hergebruik door middel van reparatie is een eenvoudige manier om het milieu minder te belasten. Zelfs het materiaal van de verpakkingen van Castelijn & Beerens producten zijn duurzaam. Deze worden zoveel mogelijk gemaakt van gerecycled papier. 

  Vaste, zorgvuldig geselecteerde partners

  Castelijn & Beerens produceert een klein deel van haar collectie in Nederland maar het overgrote deel wordt geproduceerd bij een paar vaste, zorgvuldig geselecteerde partners in China en India. Met de producenten is jarenlange relatie opgebouwd gebaseerd op wederzijds respect. Castelijn & Beerens is dan ook regelmatig in deze landen te vinden voor relatieonderhoud, kwaliteitscontrole en natuurlijk toezicht op de productieomgeving. De partners zijn aangesloten bij internationaal erkende organisaties, zoals SEDEX en BSCI, die als doel hebben om de gehele keten te verduurzamen op het gebied van arbeidsomstandigheden, veiligheid, gezondheid, beloning, ethiek en milieu. 

  Productie

  Castelijn & Beerens gebruikt zowel chroom gelooid als plantaardig gelooid leer voor haar productie. Plantaardig gelooid leer is het minst belastend voor het milieu. De kenmerken van chroom gelooid leer en plantaardig gelooid leer zijn zeer verschillend. Plantaardige looiing zorgt voor robuust en stevig leer, chroomlooiing zorgt voor zacht en soepel leer. Castelijn & Beerens kiest bewust voor Italiaanse looierijen, omdat daar volgens strikte Europese regelgeving met betrekking tot arbeidsomstandigheden en milieu wordt gewerkt. In de betreffende regio’s bundelen looierijen hun krachten in R&D en het ontlasten van het milieu. Zo werden in 1974 en in 1983 waterzuiveringsbedrijven opgericht in Chiampo en St. Croce sull Arno waarbij het afvalwater wordt gezuiverd en hergebruikt in de leerindustrie. Inmiddels wordt veel energie gestoken in het doorontwikkelen van manieren om leer chroomvrij te looien.

  Castelijn en Beerens

  Dus ben je op zoek naar een stijlvolle en duurzame tas of portemonnee. Ga dan voor eentje van Castelijn & Beerens. Hiermee heb je gegarandeerd een product wat lang mee gaat en waarbij je met een goed gevoel de deur uitgaat, wetend dat het fairtrade en duurzaam is.

  Nog geen reacties op dit moment
  Plaats een reactie