Hoe kies je de juiste kleuterrugzak?

Gaat jouw kleine spruit dit jaar voor het eerst naar school? Dan ben jij wellicht op zoek naar leuke schoolspullen én naar een toffe peuterboekentas. Zo veel keuze en zo veel verschillende rugzakjes, maar waar let je nu op bij het kiezen van de juiste schooltas? De dierenvrienden van Trixie helpen je graag op weg.

Hoe groter hoe beter?

Een peuterrugzakje moet groot genoeg zijn voor een snackdoosje, een boterhamdoos, een drinklfes, een pennenzak en een heen-en-weerboekje. Echter mag de boekentas zeker niet té groot zijn, want dan wordt het gewicht niet gelijk verdeeld. Je kiest best niet voor een rugzak die breder valt dan de schouders van je kindje.

Ook altijd handig bij een boekentas zijn verschillende vakjes. Eentje voor de boterhamdoos en drinkfles, eentje voor het over-en-weerboekje of zelfgemaakte tekeningen… En een zijvakje om allerlei kleine spulletjes in te bewaren.

Tip: neem wat spulletjes mee naar de winkel en test of alles erin past.

Kies voor kwalitatieve en duurzame materialen

Boekentassen moeten tegen een stootje kunnen. Het ene moment hangen ze netjes aan de kapstok, het andere moment worden ze langs de kant gegooid tijdens het spelen op de speelplaats. Het is belangrijk om te kiezen voor een kwaliteitsvolle en duurzame boekentas, zodat ze lang meegaat. Wist-je-dat de boekentassen van Trixie een waterafstotende coating hebben? Zo kan je kleintje zijn favoriete dierenvriendje ook meenemen tijdens regendagen.

Welk dierenvriendje je ook kiest, met een Trixie rugzak ben je altijd in goed gezelschap!

Kies voor een rugzak met aanpasbare schouderriemen

Je kiest best voor een rugzak met aanpasbare schouderriemen met aanvullend een sluitingsgesp, zodat de bandjes niet van de schouders vallen. De gesp van de Trixie rugzakken open-en toe klikken kunnen de kleinsten gemakkelijk zelf, want de rugzakken zijn speciaal voor kleine vingertjes ontworpen.

Dan rest er nog maar 1 vraag: Welk dierenvriendje vergezelt jouw kleintje wanneer hij of zij weer naar school gaat?
Bekijk de collectie

Rolf