88592 reviews
Zoeken naar...
0,00 0
Winkeltas
  Leveringskosten Gratis
  Totaalbedrag incl. BTW 0,00
  Naar winkeltas
  Zoeken naar product of merk

  Wat zijn de leukste tips voor Barcelona?

  Reizen

  Het is eigenlijk altijd een goed idee naar Barcelona te gaan. De Spaanse hoofdstad heeft heel wat te bieden op het gebied van eten, cultuur en architectuur. Wij hebben een paar tips een rij gezet voor een bezoek aan Barcelona.

  El Born

  De wijk El Born is ontzettend leuk om te ontdekken. In deze wijk vind je allerlei straatjes met leuke terrasjes en restaurants. Daarnaast zijn er allerlei artistieke (concept) winkeltjes te vinden. Maak een wandeling en je komt vanzelf van alles tegen.

  La Sagrada Familia

  Deze prachtige kerk moet je gezien hebben als je naar Barcelona gaat.  Deze kerk is het symbool van Barcelona en het werk van Gaudí. Gaudí is helaas overleden tijdens de bouw van de kerk en deze is sindsdien nog steeds niet afgemaak. Het is een indrukwekkend gebouw en het is dan ook niet gek dat deze is toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst.

  Santa Gula

  in het stadsdeel Gràcia vind je het restaurant Santa Gula. Dit gezellige restaurantje is zonder twijfel een van de best bewaarde geheimen van Barcelona. Het menu wisselt hier elke twee weken en de wijnkaart om de drie maanden. Elk gerecht is perfect om te delen. Denk aan Carpaccio van courgette, geitenkaas, cashewnoten en munt. Reserveer wel even van te voren.

  Park Güell

  In de wijk Gracia bevindt zich ook het beroemdste park van Barcelona: Park Güell. Dit is naast de Sagrada Familia een van de bekendste plekken van Barcelona. Ben je fan van het werk van Gaudí? Dan moet je dit zeker bezoeken. Bekijk de beroemde, mozaïeken hagedis, mozaïeken bankjes, bijzondere planten, bomen en bloemen. Daarnaast heb je prachtig uitzicht over de stad.

  Huur een fiets

  Een leuke manier om de stad te verkennen is op de fiets. Barcelona is ontzettend fiets-vriendelijk en er ligt zelfs meer dan 100 kilometer fietspad. Er is op bijna elke hoek wel een fietsverhuurders bedrijf te vinden.

  Ga naar het strand

  Ben je het slenteren door de stad even zat? Geen probleem! Het leuke aan Barcelona is dat je ook een dagje strand kunt inplannen. De in totaal vijf kilometer lange stranden zijn makkelijk te bereiken met metrolijn L4.

  LULU

  LULU is een klein hoek cafe vlakbij het treinstation van Barcelona. Het is klein maar erg sfeervol. Het is perfect om in dit tentje je dag te beginnen. Een tip van ons: bestel de smoothie bowl met vers fruit en granola.

  Font Màgica

  Toegegeven: het is een beetje toeristisch, maar goed, wij zijn natuurlijk ook toeristen! Halverwege de trap van de heuvel Montjuïc is de magische fontein aangelegd. Deze grote fontein komt na zonsondergang tot leven. De muziek,- licht- en watershow wil je niet missen.

  Nog geen reacties op dit moment
  Plaats een reactie