9.5 78674 reviews
Zoeken naar...
0,00 0
Winkeltas
  Leveringskosten Gratis
  Totaalbedrag incl. BTW 0,00
  Naar winkeltas
  Zoeken naar product of merk

  Weekend Gent? Wij delen 8 tips

  Reizen
  Gent
  8 tips voor een weekend Gent

  Stedentrip op de planning? Ga naar het Belgische Gent. Klein, overzichtelijk en een en al gezelligheid. We hebben de leukste tips en adressen van deze stad op een rij gezet.


  #1 Boottocht over de Leie

  Wat te doen in Gent? Genoeg! Wanneer het weer het toelaat, tippen we je om een boottocht te doen over de Leie. Een betere manier om de stad te ontdekken is er volgens ons niet. Tegen betaling ontdek je de geschiedenis van de stad en kom je langs verschillende bezienswaardigheden.

  #2 Beklim de Belfort-toren

  De Belfort toren is de grootste en opvallendste kerk van de stad en vind je middenin het centrum. Dit wordt ook wel een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Gent genoemd. Je hebt geluk, want er is een lift aanwezig! Ga naar het hoogste punt van de kerk en geniet van het prachtige uitzicht over de stad.

  #3 De Wasbar

  Aan lunchtenten is er geen gebrek in Gent. In iedere straat kom je een lunchtent tegen. Een van de favorieten is de Wasbar. Geniet hier van een ontbijt, lunch of zelfs een diner. Bijzonder aan deze lunchplek is dat je tijdens je lunch, een wasje kan draaien. Hoe leuk is dat! Wasbar vind je aan de Korenmarkt of Kalandestraat in het bruisende Gent. Liever iets hipper lunchen? Ga dan naar de Superette.

   #4 Holy Food Market

  Zoals we al zeiden: Aan leuke food hotspots geen gebrek. Aan de Gentse Ottogracht tref je in de eeuwenoude Baudelokapel de Holy Food Market. Dit kapel is omgetoverd tot een fantastische foodmarket met keukens van over de hele wereld. Moeite waard om te bezoeken wat ons betreft. 

  #5 Het stadscentrum

  Natuurlijk kan een bezoek aan het altijd gezellige en drukke stadscentrum van Gent natuurlijk niet ontbreken. De panden zijn er prachtig en tijdens de zomermaanden zitten de terrassen bomvol. Tijdens een rondje door de stad kan onder andere een bezoek langs de Sint Baafskathedraal, Sint Niklaaskerk en de Sint Michielskerk niet ontbreken. Tip: loop door naar Kasteel Gravensteen middenin het centrum!

  #6 Diner bij Bodo

  Wil je echt lekker eten? Ga dan naar restaurant Bodo. Deze Franse bistro heeft een Scandinavische look en weet je allerlekkerste gerechten te bereiden. Tip: reserveer tijdig, want dit restaurant is geliefd bij velen. Voor een alternatief moet je naar De Vitrine, nét zo gezellig!

  #7 Bibliotheek De Krook

  Toe aan iets cultureels in plaats van eten en shoppen? Bezoek dan De Krook. Deze bijzondere en moderne bibliotheek is meer dan alleen maar boekenstellingen met stoffige boeken. Deze bibliotheek is klaar voor de digitale wereld en ook wel de inspiratieplek van de stad! Een bezoekje waard dus.

  #10 Citycard Gent

  Ben je een aantal dagen in Gent en wil je alle bezienswaardigheden van de stad zien? Koop dan een CityCard Gent. Met deze kaart heb je 48 uur toegang tot de meeste musea, bezienswaardigheden, rondvaarten én kun je één dag een fiets huren om de stad te verkennen. Hoe leuk is dat?


  Nog geen reacties op dit moment
  Plaats een reactie