Voor 22.59 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 39,-

Gratis retour

Logo 1

Fjällräven Re-Kånken

De Fjallraven Re-Kanken, het klassieke Kånken model in een nieuwe jasje. Deze versie is namelijk milieuvriendelijk, want de backpacks zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen en zijn daarnaast geproduceerd met zo min mogelijk chemicaliën, water en energie.
 

Ontdek de collectie van Fjallraven

Ruim vijftig jaar geleden is het Zweedse outdoormerk Fjällräven opgericht door åke Nordin. Het begon allemaal met een jongen die vond dat de rugzakken die tijd niet comfortabel waren. äke ontwikkelde de rugzak met een houten frame, die de lading beter over de rug verdeelde en de ventilatie tussen de rugzak en de rug vergrootte. Na zijn slimme uitvinding besloot hij research te doen om nog betere producten te ontwikkelen, waardoor op een prettige manier van het actieve buitenleven en van de natuur kan worden genoten.

Fjallraven Re-Kånken backpacks

De Fjallraven Kanken is toch wel de populairste rugzak van het Fjällräven. Nu heeft dit iconische product nieuw leven gekregen door een gerecycled model van deze populaire variant te produceren. De Fjallraven Re-Kånken is namelijk gemaakt uit een enkel garen dat vervaardigd is uit gerecyclede plastic flessen. Tijdens het spinnen zijn de garen geverfd, zodat minder energie, water en chemicaliën worden gebruikt. De oorspronkelijke Kånken heeft al relatief weinig negatieve invloed op het milieu, maar de Re-Kånken variant spant helemaal de kroon. Met het maken van dit nieuwe model was de uitdaging om van het klassieke ontwerp een ontwerp te maken met een zo laag mogelijke impact op het milieu, terwijl het nog steeds een functioneel en duurzaam product moet blijven. De classic Kånken is vervaardigd uit drie verschillende materialen, maar de Re-Känken wordt gemaakt van gerecycled polyester, waarbij elf PET-flessen gebruikt om een Re-Kanken backpack te maken. Daarnaast wordt het Fjallraven logo geborduurd, terwijl bij de classic versie het logo erop genaaid wordt. Vandaag de dag zijn het alleen de plastic gespen, ritsen en de knopen die niet gemaakt zijn van recyclebaar polyester.

Bestel Re-Kanken backpack van Fjallraven op Travelbags.nl

Heeft de milieuvriendelijke Fjallraven Re-Kånken je hart al veroverd? Ons hart heeft de rugzak in ieder geval al gestolen. Het leuke is dat de Re-Kanken backpack te verkrijgen is in verschillende hippe kleuren. Waar wacht je nog op, bestel je favoriet online bij Travelbags.