Bestemming van de maand: Ardennen

Ontdek de natuurlijke schoonheid, avontuurlijke trekpleisters en rijke geschiedenis van de betoverende Ardennen. Van uitgestrekte bossen tot kronkelende rivieren en schilderachtige dorpjes, deze regio in België biedt een onvergetelijke reiservaring voor natuurliefhebbers, avonturiers en cultuurliefhebbers. En dat alles op slechts een steenworp afstand. Samen met Weekendjeweg hebben wij de beste deals, producten en tips samengesteld om maximaal te genieten van de Ardennen.

Wat te doen in de Ardennen: 4 tips

De Grotten van Han

Verken de mysterieuze Grotten van Han, een indrukwekkend grottenstelsel dat zich over een totale lengte van 14 kilometer uitstrekt, waarvan slechts 2 kilometer toegankelijk is voor het publiek. Ontdek een unieke ondergrondse wereld vol wonderen, waaronder prachtige druipstenen.

Ga fietsen of wandelen

Ontdek de mooie natuur van de Ardennen terwijl je fietst of wandelt door weelderige bossen, schilderachtige valleien en kabbelende rivieren. Het uitgestrekte netwerk van fiets- en wandelpaden biedt eindeloze mogelijkheden om de natuurlijke pracht van deze regio te verkennen. Van kronkelende bergpaden tot sfeervolle dorpjes, elke bocht onthult nieuwe verrassingen.

Bezoek charmante dorpjes

Bezoek de pittoreske dorpjes in de Ardennen, zoals Dinant, La Roche-en-Ardenne en Esch-sur-Sûre. Wandel door smalle straatjes bekijk historische gebouwen, bewonder middeleeuwse kastelen die trots boven de valleien uittorenen en geniet van de rust op sfeervolle pleinen omringd door gezellige cafés en ambachtelijke winkeltjes.

Via Ferrata

Klimmerliefhebbers worden uitgedaagd om de steile rotswanden in de Ardennen te trotseren met behulp van stalen kabels, ladders en beveiligde routes. Ontdek de hoogtes en geniet je van adembenemende panoramische uitzichten over de groene valleien en beboste heuvels.

Meer informatie over de Ardennen

Wat neem jij mee naar de Ardennen: Tips van Travelbags

Image

Ontdek de prachtige Ardennen met deze Osprey rugzak. Of je nu de bergen intrekt of een lokale bezienswaardigheid bezoekt, deze wandelrugzak biedt de perfecte oplossing om al je essentials moeiteloos mee te nemen. Met handige vakken en een comfortabel draagsysteem zorgt Osprey ervoor dat jouw avontuur in de Ardennen nog onvergetelijker wordt.

Rugzakken
Image

Neem de Dopper Insulated Drinkfles mee tijdens je avonturen in de Ardennen. Met deze fles blijf je stijlvol gehydrateerd, terwijl de geïsoleerde functie ervoor zorgt dat je drankjes onderweg de perfecte temperatuur behouden. Het handige design en de duurzame materialen maken het de ideale fles voor jouw trip.

Waterflessen
Image

Verken de Ardennen handsfree met de Aion heuptas van Thule. Deze heuptas combineert functionaliteit met stijl, waardoor je essentiële items zoals je telefoon, portemonnee en sleutels gemakkelijk binnen handbereik hebt tijdens je ontdekkingstochten door de prachtige landschappen in de Ardennen.

Heuptassen
Image

Pak moeiteloos in voor je avontuur met de Eagle Creek Migrate Duffel. Deze ruime en duurzame reistas is ideaal voor het vervoeren van al je benodigdheden. Of je nu gaat wandelen, kamperen of gewoon genieten van de natuur, de Eagle Creek Migrate Duffel biedt genoeg ruimte voor al je benodigdheden.

Reistassen

Dus, ben je al helemaal klaar voor een ontspannen weekendje in de Ardennen? Het vinden van de perfecte accommodatie is natuurlijk essentieel om je verblijf tot een succes te maken. Gelukkig heeft Weekendjeweg de ideale plek voor jou gevonden, vlakbij de unieke Grotten van Han! Mis deze perfecte deal niet en maak je weekend compleet!

4*-hotel in de Ardennen incl. ontbijt en toegang tot de grotten v.a. € 217,45

  • 1 of 2 overnachtingen
  • Ontvangst met een welkomstdrankje
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Inclusief 1 dag toegang tot de Grotten van Han en het Wildpark t.w.v. €36,00 p.p.
  • Hotel ligt naast de grotten van Han
  • Hotel ligt dichtbij de abdij van Rochefort
  • Gratis gebruik van Wi-Fi en parkeren bij het hotel
Bekijk deal

Kortom, de Ardennen zijn een uitstekende bestemming voor jouw weekendje weg. Of je nu houdt van fietsen, wandelen, klimmen of cultuur, je kunt het allemaal ervaren in de Ardennen. Boek voordelig je accommodatie via Weekendjeweg, vind alle bagage voor je reis bij Travelbags, en laat je vakantie maar beginnen!

Marit

Marit