88592 reviews
Zoeken naar...
0,00 0
Winkeltas
  Leveringskosten Gratis
  Totaalbedrag incl. BTW 0,00
  Naar winkeltas
  Zoeken naar product of merk

  10 tips voor New York

  Reizen

  New York wordt wel eens de hoofdstad van de wereld genoemd, en niet zonder reden. Deze schitterende stad moet je minstens één keer in je leven bezocht hebben. Wolkenkrabbers, gele taxi’s, de leukste restaurants, winkels en bezienswaardigheden. We kunnen je wel 100 tips geven voor New York maar we hebben tien bijzondere voor je op een rijtje gezet.

  Roberta’s

  Voor de allerlekkerste pizza van New York, moet je bij restaurant Roberta’s in Brooklyn zijn. Je moet waarschijnlijk even wachten, dit Italiaanse restaurant is ontzettend populair onder New Yorkers. Maar wachten is niet zo erg want je kunt in de tuin gezellig een cocktail nemen terwijl je op een tafel wacht. Geloof ons, het is het wachten helemaal waard voor deze overheerlijke (ook betaalbare!) pizza’s.

  Empire State Building

  Denk je aan New York, dan denk je aan de Empire State Building. Deze wolkenkrabber van maar liefst 381 meter hoog is het bekendste gebouw van New York. Zeker een bezoekje waard, want het uitzicht vanaf de top is werkelijk verbazingwekkend mooi.

  Butchers Daughter

  In de wijk Nolita vind je het restaurantje Butchers Daughter. Alle gezonde foodies moeten hier gewoon even een bezoekje brengen. In de zomer kun je fijn buiten zitten op een van de kenmerkende, gele stoeltjes op het terras. In de winter zit je ook goed in het trendy interieur met witte brick walls en een walhalla aan planten. Hun specialiteit: De Avocado toast. Yam!

  Bar 54

  Bar 54 is de hoogste rooftop bar van New York. Deze bar dankt zijn naam aan het feit dat het op de 54ste verdieping van het Hyat hotel op Times Square te vinden is. Geniet van het adembenemende uitzicht onder het genot van een lekker cocktail.

  Williamsburg

  in het westen van Brooklyn vind je de hippe wijk Williamsburg. Deze opkomende wijk heeft hippe bewoners, vintage shops, unieke winkeltjes, street art en leuke restaurantjes. Wat vooral opvalt als je in deze wijk bent, is de relaxte sfeer. In tegenstelling tot Manhattan zijn alle mensen hier relaxed en kun je rustig door de wijk rondstruinen. Ook leuk: Elke zaterdag wordt in Williamsburg een food truck festival georganiseerd. Hier kun je met uitzicht op de skyline van New York genieten van de lekkerste gerechtjes

  Levain Bakery

  Dit kleine bakkerijtje zou je zomaar over het hoofd kunnen zien, maar door de standaard lange rij herken je het direct. Ja, je moet even wachten, maar geloof ons, deze gigantische koekjes zijn het helemaal waard.

  9/11 museum

  11 september 2001 is de donkerste dag in de geschiedenis van New York geweest. Op de plek waar de Twin Towers stonden, bevindt zich nu een monument en museum ter nagedachtenis. Dit aangrijpende museum laat de impact van de gebeurtenissen zien en belicht de tragedies van alle slachtoffers en hun families.

  Central Park

  Middenin New York ligt Central Park, een oase van rust te midden van de drukke stad. Ga een middag relaxen in Central Park en je vergeet bijna dat je in een miljoenenstad zit door al het groen en rust. Leuk om een fiets te huren en ter fiets dit prachtige park te ontdekken.

  Chelsea market

  In het Meatpacking district vind je de Chelsea Market. Dit is de grootste indoor foodmarket ter wereld. Leuk om hier rond te struinen en nog lekkerder om bij verschillende restaurantjes een hapje te eten.

  El Rey

  Eén van de leukste lunchplekken in de Lower East Side is El Rey. Je vind hier voornamelijk locals die rustig hun krantje lezen en genieten van een kopje koffie. Op het menu staan betaalbare gerechten zoals Chia pudding, verse salades of Avocado toast.

  Nog geen reacties op dit moment
  Plaats een reactie