Schooltas voor meisjes kopen? Wij geven advies!

Op zoek naar een schooltas voor meisjes? Wij geven je advies voor het vinden van de juiste schooltas voor meisjes. Of je nu naar de basisschool, brugklas of middelbare school gaat: een schooltas is onmisbaar! Voor meisjes hebben wij verschillende tassen en schooltassen van bekende topmerken in verschillende modellen in de collectie zitten. Of je nu op zoek bent naar een stoer, hip, lief of functionele tas, je vindt het allemaal in onze collectie. Maar welke schooltas is ideaal voor meisjes? Je kan heel eenvoudig rekening houden met onderstaande punten bij het maken van de juiste schooltas voor meisjes. 

Travelbags tips:

 • Kies voor een tas die groot genoeg is voor de dagelijkse schoolspullen.
 • Hoe leuk een rugzak voor meisjes er ook uitziet, de tas moet vooral lekker zitten. 
 • Ga voor rugzak met verstelbare en gewatteerde schouderbanden, zodat de rugzak kan 'meegroeien' met het kind.
 • Kies voor een schooltas met print en kleur voor de herkenbaarheid.
 • Kies voor een stevige, comfortabele schooltas.

Bekijk de populairste categorieën

En shop de nieuwe schooltas voor meisjes op Travelbags.

 

Favoriete schooltas merken 

Shop direct de nieuwe schooltas voor meisjes van één van de favoriete merken van dit moment! 

 

Het juiste formaat schooltas

Wanneer je op zoek bent naar een schooltas voor meisjes, is het belangrijk om te beginnen met het juiste formaat schooltas. Een schooltas moet vooral niet te groot zijn. Het formaat van een schooltas is namelijk afhankelijk van wat je allemaal mee moet nemen naar school. Gaat je dochter naar de peuterklas, basisschool of middelbare school? Dan zit er verschil in het formaat van de schooltas. Hiervoor is het volgende belangrijk: 

 • Wat moet er dagelijks mee naar school?

Wil je weten hoe je het juiste formaat schooltas bepaalt? Dat lees je hier

 

 

 

Ga je voor een rugzak?

De rugzak is het meest voorkomende model voor een schooltas. Omdat het gewicht van de inhoud van de rugzak gelijkmatig wordt verdeeld, is dit minder belastend voor de rug. Daarnaast zijn de schouderbanden eenvoudig te verstellen, waardoor je de rugzak kan afstellen op de juiste hoogte. Ook zijn verstelbare schouderbanden ideaal omdat het kan 'meegroeien' met het kind. Op deze manier heb je langer plezier van de schooltas. 

Belangrijkste kenmerken:

 • Minder belastend omdat het gewicht wordt verdeeld.
 • Verstelbare schouderbanden. 
 • Gewatteerde schouderbanden zorgen voor optimaal comfort.
 • Met de fiets naar school? Ga voor een rugzak!

 

 

 

Ga je voor een schoudertas?

Wij adviseren om voor een schoudertas te kiezen wanneer je naar de middelbare school gaat. Een schoudertas is ideaal wanneer scholieren op de middelbare school weinig tot geen schoolspullen hoeven mee te nemen of wanneer er alleen een tablet/laptop mee moet. Let er wel op dat je een schoudertas nooit te hoog of te laag draagt. De juiste hoogte zorgt voor een optimaal draagcomfort. 

Belangrijkste kenmerken:

 • Ideaal wanneer er weinig tot geen schoolspullen mee hoeven. 
 • Alleen voor scholieren / studenten te gebruiken. 
 • Fiets je naar school? Dan raden wij een schoudertas af.

 

 

Comfort & stevigheid

Omdat een schooltas tegen een stootje moet kunnen, is de stevigheid van de schooltas super belangrijk. Wij adviseren je om voor een schooltas te kiezen van het materiaal leer, polyester, denim, nylon of stevig katoen. Deze materialen zijn stevig genoeg! Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor een schooltas die lekker en comfortabel zit. Ga voor verstelbare en gewatteerde schouderbanden, zodat dit op de juiste hoogte afgesteld kan worden. Ook raden wij brede schouderbanden af omdat dit vaak bij kinderen niet lekker zit. 

Belangrijkste kenmerken:

 • Kies voor stevig materiaal voor een langere levensduur. 
 • Ga voor comfort: verstelbare en gewatteerde schouderbanden.