88592 reviews
Zoeken naar...
0,00 0
Winkeltas
  Leveringskosten Gratis
  Totaalbedrag incl. BTW 0,00
  Naar winkeltas
  Zoeken naar product of merk

  Back to school tips nodig? Wij delen de leukste!

  School

  Om je schoolavontuur een klein beetje leuker te maken, hebben we voor jou de leukste back to school lifehacks op een rijtje gezet. 

  Tip 1: Rol je sportkleding op in je sokken

  Het meeslepen van een extra gymtas is een heel gedoe. Leg je T-shirt, sportbroekje en sokken op elkaar en rol dit zorgvuldig op. Wikkel het in een sok en je hebt een compact pakketje die je zonder moeite mee kunt nemen in je schooltas.

  Tip 2: Gebruik 1 schrift

  Het liefst voorkom je een overvolle schooltas met boeken en schriften. Koop het dikste A4 collegeblok zodat je deze eenvoudig kan onderverdelen in meerdere vakken. Maak van post-it briefjes kleine labels en verdeel het collegeblok in vakken. Pak per vak een specifieke kleur of schrijf het desbetreffende vak op het post-it briefje. Zo heb je alle vakken bij de hand en scheelt het meeslepen van schriften.

  Tip 3: Printscreen op de achtergrond

  Wanneer je aan het leren bent voor een belangrijke toets, is het handig om aantekeningen te maken. Kun je bepaalde dingen echt niet onthouden? Noteer het en maak een printscreen. Stel vervolgens de printscreen in op de achtergrond. Tijdens het ontgrendelen zie je continue de belangrijkste punten. Dit kun je ook doen met je lesrooster.

  Tip 4: Markeren van je boeken / schriften

  Geef ieder vak een bepaalde kleur en markeer je boek of schrift aan de bovenzijde met een bepaalde kleur. Zo heb je binnen no time je boek bij de hand en hoef je niet je hele schooltas overhoop te halen. Doe dit niet wanneer je jouw boeken aan het eind van het schooljaar moet inleveren.

  Tip 5: Telefoonstandaard

  Het kan zijn dat je tijdens het maken van je huiswerk je smartphone nodig hebt ter ondersteuning. Een handige telefoonhouder is hiervoor ideaal en kun je eenvoudig zelf maken. Wat heb je hiervoor nodig? Heel simpel! Een lege wc-rol en vier punaises. Maak aan de bovenzijde een breed gat zodat je telefoon hier in past. Stop vervolgens de punaises aan de onderzijde van de wc-rol zodat deze kan blijven staan. Steek je telefoon in de bovenzijde en je hebt een handige telefoonstandaard. Maak je telefoonhouder extra leuk met washi-tape!

  Tip 6: Plan leuke dingen

  Het is handig om aan het begin van de week een to do lijst samen te stellen. Om het maken van je huiswerk iets leuker te maken kun je tussendoor ‘leuke’ dingen plannen die weinig tijd in beslag nemen. Zoals het lakken van je nagels, een kort spelletje of het organiseren van je bureau.

  Tip 7: Dubbel opslaan van je documenten

  Het kan voorkomen dat je laptop het begeeft tijdens het maken van je huiswerk. Wil je dit voorkomen? Sla het dubbel op en mail alle up-to-date bestanden naar jezelf. Zo kom je in ieder geval niet voor verrassingen te staan.

  Tip 8: Bakstenen als boekhouder

  Een goed georganiseerd bureau is een must wanneer je je huiswerk wil maken. Er liggen ongetwijfeld nog wel twee verloren bakstenen in de schuur van je vader. Pimp ze met een likje verf, laat het drogen en je hebt vervolgens twee praktische boekhouders om je schoolboeken goed georganiseerd op je bureau te plaatsen.

  Tip 9: Label je snoeren

  Tegenwoordig wil je het liefst de hele dag je laptop, telefoon en koptelefoon gebruiken. Het meenemen van alle opladers en snoeren kan voor een chaos zorgen. Label daarom je snoeren met een opvallende sticker, bijvoorbeeld washi tape en schrijf hierop waar je oplader voor is. Zo vind je binnen no time het snoer die je nodig hebt.

  Nog geen reacties op dit moment
  Plaats een reactie