88592 reviews
Zoeken naar...
0,00 0
Winkeltas
  Leveringskosten Gratis
  Totaalbedrag incl. BTW 0,00
  Naar winkeltas
  Zoeken naar product of merk

  Handige reistips voor lange vluchten

  Reizen

  Plannen om binnenkort een lange vliegreis te maken naar een droombestemming zoals Amerika, Australië of Thailand? Wij hebben de beste reistips voor je verzameld waarmee je een lange vlucht zo goed mogelijk doorkomt en fit het vliegtuig uitstapt.

  1. Drink water

  Tijdens een vlucht droog je sneller uit door de droge lucht in het vliegtuig. Blijf gehydrateerd en drink veel water aan boord. Het beste is om drankjes met cafeïne en alcohol te vermijden.

  2. Blijf in beweging

  Loop tijdens de vlucht af en toe een rondje en doe wat rek- en strekoefeningen. Dit zorgt voor een goede bloedcirculatie en maakt je spieren minder stijf. Probeer dit bijvoorbeeld één keer in het uur te doen.

  3. Slaap

  Lekker uitgeslapen op bestemming aankomen? Benut de tijd in het vliegtuig en probeer wat te slapen in het vliegtuig. Zorg dat je goed voorbereid bent en neem oordopjes, een nekkussen, slaapmasker en een dekentje mee. Zo sluit je je even af van het lawaai en licht en kom je uitgerust aan.

  4. Voorkom oorpijn

  De één heeft er meer last van dan de ander maar niks is vervelender dan drukkende oorpijn bij het opstijgen en landen van het vliegtuig. Een paar handige tips: Zorg dat je voor het landen neusspray gebruikt. Tijdens het landen kun je op een snoepje zuigen om de pijn te verlichten.Het wil ook nog wel eens helpen om je neus dicht te knijpen en dan lucht door de oren te persen.

  5. Draag comfortabele kleding

  Draag loszittende kleding en schoenen. Het zit gewoon een stuk lekkerder dan die hele strakke broek. Zorg ook dat je ruime schoenen aantrekt, want door de verminderde bloedcirculatie kunnen voeten opzwellen.

  6. Smeer

  Door de droge lucht droogt ook je huid uit. Het beste is om voor de vlucht je helemaal in te smeren met een hydraterende crème. Zorg voor een (reisverpakking) vochtinbrengende crème om je huid en lippen tijdens de vlucht gehydrateerd te houden.

  7. Entertainment

  Een vlucht gaat een stuk sneller met een paar goede boeken, films of series. Bereid je voor en zet ze klaar op je e-reader en/of tablet. Op sommige vluchten is het nu ook mogelijk om tegen bijbetaling WIFI te gebruiken.

  8. Verfris

  Het kan fijn zijn om na een lange vlucht jezelf te verfrissen. Neem in je handbagage een klein toilettasje mee met bijvoorbeeld een tandenborstel, tandpasta, wat vochtige doekjes, een deo-stick of wat parfum. Zo stap je een stuk frisser en uitgeruster het vliegtuig uit.

  9. Draag een bril

  Voor alle lenzendragers onder ons. De lucht in het vliegtuig droogt je ogen uit wat zorgt voor geïrriteerde en rode ogen. Zorg dat je een bril op hebt i.p.v. lenzen tijdens een lange vlucht.

  10. Neem een sjaal mee

  Als het fris wordt in het vliegtuig is het lekker om een grote sjaal om te doen. Ook erg handig omdat deze multifunctioneel is te gebruiken als dekentje of kussentje.

  11. Koptelefoon

  Bij lange vluchten zijn er vaak nieuwe films en series te zien op de tv-schermen. Meestal wordt er voor een headset geld gevraagd. Neem zelf een koptelefoon of oordopjes mee in je handbagage, scheelt weer geld.

  12. Gezonde snacks

  Een beetje Hollands maar neem vanuit huis een paar gezonde snacks mee zoals ongezouten noten of worteltjes. Gezonde snacks zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel niet opeens daalt.

  13. Stel de goede tijd in

  Stel direct  in het vliegtuig je horloge in het goede tijdstip van je bestemming.  Zo kun je de hele vlucht je mentaal voorbereiden op de nieuwe tijd.

  14. Luchtziekte

  Wordt je ook altijd ziek in het vliegtuig? Reserveer van te voren een plekje midden in het vliegtuig, boven de vleugel. Je zult merken dat je hier minder last van reisziekte hebt omdat hier het vliegtuig het meest stabiel is.  Zorg van te voren ook even een reistabletje.

  • Soft Travel Pillow
   Samsonite Soft Travel Pillow € 18,00
  • Comf Eye Shades & Ear Plug
   Samsonite Comf Eye Shades & Ear Plug € 13,00
  • Travel Pillow
   Delsey Travel Pillow € 19,90
  • Transparent Pouch
   Delsey Transparent Pouch € 13,90
  Nog geen reacties op dit moment
  Plaats een reactie