Voor 22.59 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 39,-

Gratis retour

Logo 1

Handbagage pak je in volgens de 5-4-3-2-1 methode

Steeds meer vliegtuigmaatschappijen verkopen tickets zonder ruimbagage en dat betekent vaak (veel) bijbetalen voor ruimbagage. Het kan dan ook lonen om met alleen handbagage te reizen als je niet te lang op vakantie gaat. Ok, als je drie weken op vakantie gaat, red je het waarschijnlijk niet met alleen handbagage. Maar als je een week weg gaat, moet het in de meeste gevallen wel lukken. Het grootste probleem hiermee is, dat men vaak te veel kleding meeneemt als ze op reis gaan. Terwijl meestal een halve koffer ongedragen kleding weer terug komt. Zonde als je het ons vraagt. Voor dit probleem is een praktische oplossing, namelijk de 5-4-3-2-1 methode. Het inpakken van je koffer is een kunst en met deze methode succes gegarandeerd.

5 bovenstukken

Bij de 5-4-3-2-1 methode mag je 5 bovenstukken meenemen zoals tops, blousjes of truien. Het beste kun je kiezen voor tops die makkelijk te combineren zijn met de kleding die je mee hebt en die je kunt dragen bij elke gelegenheid. Houd wel rekening met het feit dat deze vijf stuks inclusief een jasje zijn voor als het 's avonds afkoelt. Zoals een spijkerjasje of leren jack.

4 onderstukken

Bij deze methode mag je vier onderstukken meenemen. Dit zijn (spijker)broeken, rokjes of shorts. Kies voor onderstukken die makkelijk te combineren zijn en goed passen bij de rest. Houd natuurlijk wel rekening met de weersvoorspellingen op de plek van bestemming.

 

3 jurken/jumpsuits en 3 paar schoenen

Je mag drie jurken of jumpsuits meenemen. Deze stukken zijn niet makkelijk te combineren, vandaar dat er maar maximaal drie stuks meegenomen mogen worden. Dit geld ook voor schoenen. Dus bijvoorbeeld sneakers, slippers en een paar hakken. Kies voor schoenen die makkelijk combineerbaar zijn met de rest van de kleding en heel belangrijk: die lekker zitten! 

2 tassen en 2 bikini's

Bij de 54321 inpakmethode mag je maximaal twee tassen meenemen. Wij snappen als echte tassenliefhebbers dat dit vrij moeilijk is. Ons advies is om te gaan voor een grote tas (rugzak, shopper, handtas) voor tijdens de vliegreis of een dagje winkelen. En een kleine schoudertas variant voor de avonden of als je een dagje op stap gaat en niet te veel wilt meeslepen. De truc is om te gaan voor tassen die overal bij passen wat je ingepakt hebt. Indien je een reisje naar de zon maakt, kun je twee bikini’s meenemen. Op deze manier heb je keuze als er nog eentje nat is.

1 hoed, 1 horloge en 1 zonnebril

Kies voor één stuk per accessoire. Dus 1 hoed, 1 horloge en 1 zonnebril. In realiteit zul je niet meer dan 1 of 2 zonnebrillen dragen. Dus kies je favoriet en je zult de rest geeneens missen. 

Onbeperkt

Voor ondergoed, sokken en sieraden geldt dat je zoveel kunt meenemen als je wil. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de ruimte in schoenen of andere vrije plekjes in de bagage.

Lise