Levering 1-2 werkdagen

Gratis verzending vanaf 39,-

30 dagen recht op retour

Logo 1

Hoe krijg je kleding kreukvrij uit je koffer?

Het blijft lastig: Je favoriete overhemd of jurk op plaats van bestemming krijgen zonder kreukels. Je hebt natuurlijk geen zin om in het hotel nog een tijdje te staan strijken. Wij hebben een paar tips op een rij gezet waarmee jij je kleding kreukvrij uit je koffer kunt vissen.

Indeling koffers

Om kreukels te voorkomen, kun je letten op hoe je de koffer indeelt. Stop zware voorwerpen zoals schoenen onder in de koffer (bij de wieltjes). En de lichtere items bovenin. Op het moment dat de koffer beweegt, wordt de kleding niet snel geplet door zwaardere voorwerpen.

Rollen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar vouw je kleding niet, maar rol het op. Dit zal kreuken voorkomen. Het is wel belangrijk dat je het strak en stevig oprolt. Oefening baart kunst. Pluspunt is dat je hiermee ook ruimte bespaart in je koffer.

Plastic zakken

Scheid je kleding met plastic zakken. Begin op de bodem van de koffer met een plastic zak. Leg een kledingstuk op de zak en dek het af met een plastic zak voordat je het volgende kledingstuk erop legt. De gladde oppervlakken van plastic tassen voorkomen kreukels.

Toch kreukels?

Toch nog kreukels in je kleding? Dan kun je het gekreukte kleding exemplaar aan een hanger in de badkamer hangen terwijl de douche loopt met heet water. Hierdoor wordt het kledingstuk als het ware gestoomd. Een andere optie is om je kleding te föhnen, ook een snelle manier om die vervelende kreukels weg te krijgen.

Jannie

Jannie