Je koffer inpakken op de Marie Kondo manier

Over de hele wereld zijn mensen in de ban van de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo. Na het succes van haar boek Spark Joy is er nu ook een Netflix serie uitgebracht wat de opruimmethode van deze Japanse dame direct op de kaart heeft gezet. Maar als je je huis kunt opruimen met de Marie Kondo methode, dan kun je ook je koffer op deze wijze inpakken.

Tips voor het inpakken van je koffer: 

  1. Pak het aan in stappen.
  2. Neem de tijd.
  3. Houd het minimalistisch.
     

Opruimmethode Marie Kondo

Volgens Marie Kondo moet je opruimen op basis van een paar principes. Ruim niet op per kamer, maar per categorie in een vaste volgorde. Eerst kleding, boeken, papier, overige en sluit af met spullen met emotionele waarde. Maak bewuste keuzes om alleen spullen te houden die je plezier geven, neem anders er afscheid van. Volgens de “Konmari methode” geef je alles vervolgens een vaste plek en gebruik je een specifieke vouwmethode.

Pak het in stappen aan

Net als bij de opruimmethode ga je inpakken in stappen. Je begint bij de categorie kleding, vervolgens cosmetica, papier en sluit af met overige zaken.

Neem de tijd

Neem echt de tijd voor inpakken, het is niet de bedoeling dat je zit te haasten en als een maniak alles in de koffer mikt. Ook een handige tip is om een inpaklijstje bij te houden.

Houd het minimalistisch

Wij zijn snel geneigd om onze volledige kledingkast mee te nemen, want stel je voor dat je net dat ene kledingstuk nodig hebt. Houd het minimalistisch. Neem alleen kleding mee die je ook daadwerkelijk gaat dragen. Maak bewuste keuzes voor  kledingstukken die je makkelijk kunt combineren op verschillende manieren en die passen bij de weersverwachtingen. Twijfel je of je die ene jurk mee moet nemen. Stel dan jezelf de beroemde Marie Kondo vraag: “Does it spark joy”? Is het antwoord nee? Neem het dan niet mee.

Kleding vouwen in je koffer 

Zelfs kleding opvouwen kan op de Marie Kondo manier. Deze manier van vouwen heeft drie grote voordelen: Het bespaart ruimte, kleding kreukt minder snel, en je houdt overzicht. Zo zie je in één oogopslag wat je in je koffer hebt. En dat wil je! Hieronder wordt uitgelegd hoe je het beste kunt vouwen.

Succes gegarandeerd met de Marie Kondo methode

Kortom, het inpakken van je koffer op de Marie Kondo manier is een fluitje van een cent met bovenstaand stappenplan. Maak bewust een keuze voor het inpakken van je koffer en ga zonder stress (en teveel bagage) op reis! Veel plezier van je volgende avontuur. 

Jannie

Jannie