Voor 22.59 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 39,-

Gratis retour

Logo 1

Wat zijn tips voor een staycation?

Het is ook deze zomer weer een trend: staycation! Tijdens de zomervakantie thuis blijven in plaats van de zon opzoeken aan de andere kant van Europa. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je thuis helemaal niets hoeft te doen want ook rondom huis is er genoeg te doen en te beleven. En dat betekent niet dat je de dagelijkse routine moet oppakken, want thuisblijven in je vakantie is ook genieten en tot rust komen.

Heb je even geen zin in een lange reis, een dure vakantie of aan een overvloed aan toeristen? Dan is een thuisblijfvakantie helemaal geen slecht idee. Met deze tips weten we zeker dat je een ultiem vakantiegevoel krijgt rondom huis.

1. Komt tot rust

Een vakantie is natuurlijk bedoeld om volledig tot rust te komen en volop te genieten. Dat kan ook prima tijdens een staycation. Het is dan wel de kunst om geen huishoudelijke klusjes op te pakken en in je dagelijkse routine te vallen. Zorg ervoor dat de meeste huishoudelijke klusjes gedaan zijn voor de vakantie zodat je echt kan genieten, want daar is de vakantie tenslotte voor.

2. Geniet rondom huis

Vakantie betekent genieten en daarvoor hoef je dagelijks de deur niet eens uit. Duik de keuken in om uitgebreid te koken, pak een boek en plof in de hangmat achterin de tuin of speel spelletjes. Of zorg ‘s ochtends voor een uitgebreid ontbijt in de tuin voor een vakantiegevoel rondom huis.

3. Zet zomerse muziek op

Draai tijdens je veel vakantie nummers en zomerse muziek. Op Spotify zijn er veel vakantie afspeellijsten te vinden.

4. Maak een bucketlist

Een vakantie thuis betekent dat je zeeën van tijd hebt om leuke dingen te ondernemen. Zet zoveel mogelijk leuke dingen op het programma om de dagelijkse sleur te doorbreken.

5. Bezoek steden

Thuis blijven biedt de ultieme gelegenheid om op ontdekkingstocht te gaan door Nederland. Er zijn ongetwijfeld Nederlandse steden die je nog niet bezocht hebt. Maak een top vijf, kijk wat er te doen is ena eropuit en ontdek de leukste plekjes in Nederland.

6. Plan een verwendagje

Haal fijne maskertjes, crèmepjes en lekkere badschuim in huis en tover je badkamer om in een thuis-spa. Zet zomerse muziek op, steek je favoriete geurkaars aan en genieten maar! Natuurlijk mag je jezelf ook trakteren op een buitenshuis spa-sessie.

7. Roadtrip door eigen land

Doe eens gek en maak een roadtrip door Nederland. Een roadtrip kun je in één dag maken, maar je kan er ook een aantal dagen voor uit trekken. Je ontdekt op deze manier de allermooiste natuurgebieden en plaatsen waar je nog niet eerder bent geweest.

8. Dagje strand

Bij een ultiem vakantiegevoel kan een dagje strand niet ontbreken. Bezoek een strand waar je normaal gesproken niet snel naar toe gaat. Tip: De Vrouwenpolder in Zeeland.

9. Activiteiten met kinderen

Een staycation met kinderen is hartstikke leuk! Organiseer logeerpartijen, zet de tent op in de achtertuin waarin ze kunnen slapen of verzin leuke buitenspellen waar kids zich uren mee kunnen vermaken. Wanneer het warm weer is heb je niet meer nodig dan waterballonnen en waterpistolen.

Koen