Voor 22.59 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 39,-

Gratis retour

Logo 1

Wat is een open jaw ticket?

Een open jaw ticket, deze term zie je nog niet heel vaak voorbij komen. Toch is het een steeds populairdere manier om vliegtickets boeken. Vooral voor backpackers! En het grote voordeel is dat je er nogal wat geld mee kunt besparen.

Wat is een open jaw ticket precies?

Met een open Jaw ticket kun je eenvoudig en veel voordeliger een ticket kan boeken. Je vliegt niet heen- en terug via hetzelfde vliegveld, maar je hebt hier veel meer vrijheid in. Zo kun je met een open jaw ticket bijvoorbeeld van een ander vliegveld terug vliegen. Het boeken van een open jaw ticket biedt veel meer mogelijkheden wanneer je een langere periode op reis bent en het liefst meerdere bestemmingen gaat bezoeken. Het is niet alleen goedkoper, maar je hebt ook meer vrijheid. Voor backpackers de ideale manier, zodat je niet verplicht bent om terug te vliegen vanaf het vliegveld waarop je geland bent. 

Hoe werkt een open jaw ticket?

Hoe werkt een open jaw ticket precies? Heel simpel. Je boekt een vliegticket naar een bepaalde bestemming. Vervolgens kun je vanaf een andere bestemming terugvliegen. Dit is vooral aan te raden wanneer je een langere periode gaat backpacken. Op deze manier ben je flexibel tijdens je reis en kun je tevens het beste uit je vlucht halen. Ook kun je met een open jaw ticket veel geld besparen! 

Verschillende soorten open jaw tickets

Je hebt verschillende soorten open jaw tickets, zoals Destination Open Jaw, een Origin Jaw ticket en een Double Open Jaw ticket. Maar wat is precies het verschil? Met een Destination Open Jaw ticket vlieg je vanaf een bepaald vliegveld naar een ander vliegveld, maar vervolgens vlieg je terug van een ander vliegveld retour. Met een Origin Jaw ticket vlieg je naar een bestemming en vervolgens terug naar een ander vliegveld dan de heenvlucht. Met een Double Open Jaw ticket vertrek en land je op vier verschillende vliegvelden. Je vliegt dus nooit 'vanaf' en 'naar' hetzelfde vliegveld. Dit is het ideale vliegticket wanneer je verschillende bestemmingen tijdens 1 reis combineert. 

Open Jaw ticket boeken

Ben jij een reislustig persoon die het liefst zo veel mogelijk van de wereld wil zien? Dan is een open jaw ticket een ideale ticket voor jou. Het enige nadeel is dat het nogal wat zoekwerk is. Er bestaan tot op heden helaas nog geen websites die de mogelijkheid bieden om dit soort tickets in 1 druk op de knop te boeken. Stippel daarom in grote lijnen eerst uit waar je overal naartoe wil, bepaal de periode en dan kan het zoekwerk beginnen! Vaak kun je op websites ook verschillende bestemmingen en een andere terugvlucht aanvinken. 

Backpack bestellen

Wanneer je een open jaw ticket gaat boeken om te gaan backpacken, is een backpack de ideale metgezel tijdens de reis. Een backpack is praktischer en kun je natuurlijk eenvoudig op de rug dragen. Bestel je favoriet online bij Travelbags.nl en ga genieten van je reis!

Reno