7 handige tips voor een stedentrip

Om er even lekker tussenuit te gaan hoef je niet drie weken op zonvakantie. Het kan heerlijk zijn om een paar dagen een stedentrip te maken. Er zijn zoveel mooie steden om te ontdekken. Heb jij binnenkort een stedentrip in de planning staan? Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet die je stedentrip nog net wat leuker en makkelijker maken.

Tip #1: Haal een Citycard

Bijna elke grote stad heeft een Citycard. Voor een vast bedrag krijg je met deze citycard voor één of enkele dagen toegang tot alle belangrijke attracties, musea en openbaar vervoer. Als je de stad echt wilt verkennen is dit meestal een goedkopere optie dan overal losse kaartjes te kopen. Maak van te voren de overweging wat de voordeligste optie is.

Tip #2: Gebruik Google Maps

Dit is een tip voor mensen die graag voorbereid op reis gaan. Mocht je gewoon willen rondstruinen en kijken wat op je pad komt, kun je deze tip overslaan. Maar uit onze ervaring blijkt dat het handig kan zijn om gebruik te maken van Google Maps. Markeer van te voren bezienswaardigheden, leuke restaurants en winkeltjes op de kaart. Zo kun je van te voren een route plannen. Omdat je in het buitenland niet overal beschikking hebt tot internet en afhankelijk bent van WIFI is er gelukkig de optie om kaarten offline beschikbaar te maken. Heb je de kaart klaar? Klik rechts bovenin je scherm bij instellingen op de optie ’’offline kaart opslaan’’. 

Tip #3: Huur een fiets

In de meeste steden heb je fietsstations verspreid over de stad. Bij ieder fietsstation kun je een fiets meenemen en bij een ander station weer terugplaatsen in het elektronische fietsenrek. Zo kun je een fiets gemakkelijk huren voor een uur, een paar uren of een dag. Meestal zijn de kosten hiervan rond de €10,- per dag. De stad verkennen per fiets is een goedkope en snelle manier. En op deze manier zie je ook aspecten van de stad die je, als je in bijvoorbeeld een bus of metro had gezeten, niet had gezien.

Tips #4: Boek een appartement

Ga voor een appartement in plaats van een hotel. Vaak is het overnachten in een appartement voordeliger dan in een hotel, vooral als je met meerdere mensen reist. Ook krijg je op deze manier meer het gevoel hoe een local leeft en zie je vaak een andere kant van de stad. AirBnB is een echte aanrader om een appartement te boeken. Je kunt hier ook reviews lezen van andere reizigers om een goede keuze te maken.

Tips #5: Ontbijt als een local

Verblijf je toch in een hotel? Boek dan een overnachting zonder ontbijt. In de meeste gevallen betaal je toch snel tot €15,- voor een ontbijt in een hotel. Terwijl je zoveel leuke ontbijttentjes in de stad hebt waar je voor minder geld (en lekkerder eten) terecht kunt. Vraag aan locals wat een goede bakkerij of koffietent is, die weten alle goede (vaak verstopte) plekjes te vinden.

>Tip #6: Haal een goede tas

Zorg voor een goede tas. Een rugzak is ideaal voor een stedentrip. Want je wil benodigdheden mee zoals je telefoon, camera, wat drinken en snacks. Je wil de hele dag deze spullen meenemen en aan het einde van de dag natuurlijk geen last van je rug en nek krijgen. Daarom is ons advies om voor een goede rugzak te gaan. In ons assortiment citytrip rugzakken hebben wij een selectie rugzakken gemaakt die qua inhoud perfect zijn voor stedentrips.

Tip #7: Geniet!

Dit is toch wel de allerbelangrijkste tip als je een stedentrip maakt: Geniet ervan. Tijdens een stedentrip is het heerlijk om rond te struinen in de stad en de cultuur, geschiedenis en architectuur van een stad te ontdekken. Het is een fantastische manier om er echt even tussenuit te gaan. Veel plezier!

Op zoek naar een metgezel voor je stedentrip?

Dit zijn de best verkochte handbagage koffers van dit moment.

Tom

Tom