Wat zijn de Easyjet handbagage afmetingen?

Heb jij een vlucht met Easyjet geboekt? Dan is het mogelijk om zowel handbagage als ruimbagage mee te nemen. De grootte van je koffer is natuurlijk afhankelijk van je reisduur. Maar hoe groot mag je handbagage en ruimbagage zijn? En wat is het maximale gewicht en de grootte?  Wanneer je handbagage koffer voldoet aan de juiste afmetingen en gewicht, mag deze gratis mee aan boord. Wil je meer bagage meenemen? Dan kun je (tegen betaling) gebruik maken van ruimbagage. We leggen je op deze pagina alles uit over de toegestane afmetingen, gewicht en regels voor het vliegen met Easyjet. Zo kom je in ieder geval niet voor verrassingen te zijn bij de douane! 

Handbagage regels Easyjet: gewicht en afmetingen 

Bij Easyjet wordt onderscheid gemaakt tussen gratis handbagage en handbagage waar je voor moet betalen. De maximale afmetingen voor gratis handbagage is 45 x 36 x 20 cm (dit is inclusief handgrepen of wielen). Handbagage koffers voldoen niet aan dit formaat, maar de meeste rugzakken, handtassen of laptoptassen wel. Meet dus van te voren even goed je (gevulde) tas op als je gebruik wilt maken van gratis handbagage. 

Wil je meer handbagage meenemen? De maximale afmetingen zijn 56 x 45 x 25cm. Hiervoor moet je extra betalen of een stoel Up Front of met extra legroom reserveren. Raadpleeg de website van Easyjet voor meer informatie. Direct een koffer aanschaffen die mee kan op je Easyjet vlucht? Bekijk dan alle handbagage koffers die allemaal voldoen aan de Easyjet richtlijnen. 

Verschil tussen handbagagekoffers, underseaters en cabinbags

Een underseater is een kleine trolley van max. 45 cm hoog die past onder een vliegtuigstoel. Bij Easyjet is de maximale afmeting van een underseater: 45cm x 36cm x 20cm. Een cabinbag is een reistas zonder wielen, welke past in de bagagebakken en in enkele vallen onder de vliegtuigstoel. Handbagagekoffers, underseaters en cabinbags kunnen als handbagage mee tijdens de vlucht. Elke categorie heeft een eigen voordeel. Zo kan jouw voorkeur uitgaan naar een handbagagekoffer die de maximale bagage afmeting/gewicht heeft (gemiddeld 30 tot 40 liter inhoud). Een voordeel van een underseater is dat je de trolley gemakkelijk meeneemt tijdens het inchecken en plek heeft onder jouw stoel. De kans dat jij deze underseater moet inchecken voor ruimbagage als de vliegtuig vol is, is zeer klein. Een cabinbag is een praktische tas en draag je gemakkelijk met je mee. Deze past in vele gevallen boven in de bagagebakken of onder jouw vliegtuigstoel.  

Top 10 populairste Easyjet handbagage koffers

Maak een keuze uit deze 10 populairste handbagage koffers voor je vlucht met Easyjet

Easyjet Handbagageregels samengevat 

  • Maximale afmeting gratis handbagage: 45 cm x 36 cm x 20 cm (onder stoel) 
  • Maximaal gewicht gratis handbagage: 15 KG 
  • Maximale afmeting betaald handbagage: 56 cm x 45 cm x 25 cm 
  • Maximaal gewicht betaald handbagage: 15KG 
  • Maximaal 2 stuks, waarbij dus 1 stuk de gratis handbagage onder de stoel is en 1 stuk extra betaalde handbagage.

Ruimbagage regels Easyjet: gewicht en afmeting 

Elke passagier (dit geldt dus ook voor kinderen en baby’s) mag maximaal 3 extra stuks ruimbagage kopen. Dit geldt niet voor baby’s die zijn geboekt om te reizen bij een volwassene op schoot. 

Het maximale toegestane gewicht per ruimbagage is 32 KG. Als passagier heb je de mogelijkheid om in eenheden van 3K gewicht te kopen. Voor alle ruimbagage geldt dat de totale afmeting niet groter mag zijn dan 275 cm. Tel dus de hoogte, lengte en breedte van je koffer bij elkaar op en de uitkomst moet onder de 275 centimeter liggen. 

Om het voor passagiers makkelijk te maken heeft Easyjet diverse bagageopties voor elke trip. De 15 KG optie voor de wat kortere (city)trips. De 23 KG (standaardoptie) voor de gemiddelde vakantie en tot 32 KG als je geen keuze kunt maken tussen wat je wel niet mee wilt nemen en gewoon het liefst alles meeneemt.