Voor 22:59 besteld, vrijdag in huis

Gratis verzending vanaf 39,-

Gratis retourneren

Logo 1

Wat zijn de Easyjet handbagage afmetingen?

Heb jij een vlucht met Easyjet geboekt? Dan is het mogelijk om zowel handbagage als ruimbagage mee te nemen. De grootte van je koffer is natuurlijk afhankelijk van je reisduur. Maar hoe groot mag je handbagage en ruimbagage zijn? En wat is het maximale gewicht en de grootte?  Wanneer je handbagage koffer voldoet aan de juiste afmetingen en gewicht, mag deze gratis mee aan boord. Wil je meer bagage meenemen? Ga dan tegen betaling voor ruimbagage. We leggen je op deze pagina alles uit over de toegestane afmetingen, gewicht en regels voor het vliegen met Easyjet. Zo kom je in ieder geval niet voor verrassingen te zijn bij de douane! 

Handbagage regels Easyjet: gewicht en afmetingen

Vlieg je met Easyjet en neem je alleen handbagage mee? Dan is de maximale afmeting van je handbagage koffer 56 x 45 x 24 cm, hiervoor dien je dit wel te betalen bij het boeken van je ticket. De koffer moet je in het daarvoor bestemde bagagavak boven het hoofd plaatsen. Het meenemen van een extra tas is niet toegestaan, tenzij je kaarthouder bent van Easyjet Plus of wanneer je een Flexi ticket hebt gekocht.

Voor gratis handbagage bij Easyjet mag de maximale afmeting 45 x 36 x 20 cm zijn.

Afmetingen handbagage Easyjet

  • Maximale afmeting handbagage koffer: 56 cm x 45 cm x 24 cm (betaald)
  • Maximale afmeting handbagage koffer: 45 x 36 x 20 cm (gratis)
  • Gewicht: maximaal 15 kg
  • Aantal: 1 stuk handbagage

Ruimbagage regels Easyjet: gewicht en afmetingen

Vlieg je met Easyjet en wil je meer bagage meenemen? Dat kan, maar hier zijn wel kosten aan verbonden. De kosten zijn afhankelijk van het aantal kilo's dat je aan bagage meeneemt en waar je naartoe vliegt. Het standaard gewicht dat Easyjet hanteert voor het meenemen van ruimbagage is 23 kg. Wil je meer bagage meenemen? Dan kun je extra gewicht bijkopen in eenheden van 3kg tot maximaal 32 kg per bagagestuk. Dit kun je heel eenvoudig doen op de website van Easyjet via je boekingen. Je mag maximaal 3 stuks ruimbagage inchecken per passagier. 

Afmetingen ruimbagage Easyjet

  • Aantal: maximaal 3 stuks bagage per passagier
  • 23 kg - standaard ruimbagage gewicht
  • Maximale totale grootte moet onder de 275 cm zijn 
  • Kosten zijn afhankelijk van het gewicht van de ruimbagage en de vlucht. Kijk voor meer informatie op de website van Easyjet.