Wat zijn de Lufthansa Handbagage afmetingen? 

Ontdek alles wat je moet weten over het meenemen van een ruimbagage koffer en handbagage koffer tijdens je vlucht met Lufthansa. Mag je bij een vlucht met Lufthansa een handbagage koffer meenemen? Zeker mag dat! Maar hoe groot mag je handbagage dan exact zijn? En wat is het maximale gewicht van een handbagage koffer? Lufthansa hanteert een aantal regels voor het reizen met zowel handbagage en ruimbagage. Lees mee om te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan.  

Handbagage regels Lufthansa: gewicht en afmetingen 

Vlieg je met Lufthansa? Dan mag je 1 handbagage koffer per persoon meenemen aan boord van de vlucht met een maximale afmeting van 55cm x 40cm x 23cm. Bekijk alle 55x40x23 koffers (en iets kleinere formaten) in één overzicht. Deze handbagage koffers mogen dus altijd mee als handbagage op jouw Lufthansa vlucht. 

Ook is het toegestaan om 1 extra handtas, rugtas of laptoptas met een maximale afmeting van 40cm x 30cm x 10cm mee te nemen aan boord. Het is belangrijk om rekening te houden met deze afmeting, zodat de tas onder de stoel voor je geplaatst kan worden tijdens de vlucht. 

Top 10 populairste Lufthansa handbagage koffers

Maak een keuze uit de 10 best verkochte handbagage koffers voor je vlucht met Lufthansa

Lufthansa Handbagageregels samengevat

Maximale afmeting handbagage: 55 cm x 40 cm x 23 cm
Maximale afmeting tas: 40cm x30cm x10cm
Maximaal gewicht: 8 kg per stuk handbagage (geldt zowel voor de tas als voor de handbagage koffer)
Aantal: 1 stuk handbagage + 1 tas (max 40cm x30cm x10cm)

Ruimbagage regels Luthansa: gewicht en afmeting

Lufthansa heeft voor vluchten buiten Europa andere ruimbagageregels dan voor vluchten binnen Europa. Op je vliegticket wordt duidelijk aangegeven wat de regels zijn met betrekking tot ruimbagage, maar in onderstaand overzicht kun je dit ook vinden:

Regels Ruimbagage Lufthansa Intercontinentaal (buiten Europa)

Voor alle koffers geldt dat de totale afmeting niet groter mag zijn dan 158 centimeter. Tel dus de hoogte, lengte en breedte van je koffer bij elkaar op en de uitkomst moet onder de 158 centimeter liggen.

Economy Class 1 koffer van maximaal 23 KG
Premium Economy Class 2 koffers van maximaal 23 KG per koffer
Business Class 2 koffers van maximaal 32 KG per koffer
First Class 3 koffers van maximaal 32 KG per koffer

Voor vluchten binnen Europa gelden er weer andere regels bij Lufthansa. Ook dit is onder te verdelen in 3 verschillende klassen. Bij Economy Light is ruimbagage niet inbegrepen bij je ticket, bij de andere twee klassen is ruimbagage wel toegestaan:

Regels Ruimbagage Lufthansa binnen Europa

Economy Light Ruimbagage niet inbegrepen
Economy Classic & Flex 1 koffer van maximal 23 KG
Business Class 2 koffers van maximaal 32 KG

Bij Lufhthansa is het mogelijk om online extra bagage bij te boeken. Kijk hiervoor op de website van Lufthansa.