Wat zijn de Ryanair handbagage afmetingen 

Ontdek alles wat je moet weten over het vliegen met Ryanair met handbagage en ruimbagage. Hoeveel bagage mag je meenemen, hoeveel mag de handbagage precies wegen en hoe groot mag een koffer zijn? Wanneer je met Ryanair vliegt, is het mogelijk om zowel met handbagage als ruimbagage te vliegen.  

Kleine tassen mogen als handbagage gratis mee in de cabine, op voorwaarde dat je deze onder de stoel plaatst, de maximale afmetingen zijn 40 x 20 x 25 cm. Het maximale gewicht is 10KG 

Handbagage regels Ryanair: gewicht en afmetingen 

Naast de gratis tas die je mee mag nemen, kun je ook een extra handbagage koffer van maximaal 55 x 40 x 20 cm bijboeken. Direct een koffer aanschaffen van dit formaat? bekijk dan alle 55 x 40 x 20 cm koffers (en iets kleinere koffers).  Al deze koffers voldoen aan de richtlijnen van Ryanair. Het maximale gewicht van je betaalde handbagagekoffer is 10 KG.

Verschil tussen handbagagekoffers, underseaters en cabinbags

Een underseater is een kleine trolley van max. 45 cm hoog die past onder een vliegtuigstoel. Bij Ryanair is de maximale afmeting van een underseater: 40cm x 20cm x 25cm. Een cabinbag is een reistas zonder wielen, welke past in de bagagebakken en in enkele vallen onder de vliegtuigstoel. Handbagagekoffers, underseaters en cabinbags kunnen als handbagage mee tijdens de vlucht. Elke categorie heeft een eigen voordeel. Zo kan jouw voorkeur uitgaan naar een handbagagekoffer die de maximale bagage afmeting/gewicht heeft (gemiddeld 30 tot 40 liter inhoud). Een voordeel van een underseater is dat je de trolley gemakkelijk meeneemt tijdens het inchecken en plek heeft onder jouw stoel. De kans dat jij deze underseater moet inchecken voor ruimbagage als de vliegtuig vol is, is zeer klein. Een cabinbag is een praktische tas en draag je gemakkelijk met je mee. Deze past in vele gevallen boven in de bagagebakken of onder jouw vliegtuigstoel.  

Top 10 populairste Ryanair handbagage koffers

Maak een keuze uit de 10 best verkochte handbagage koffers voor je vlucht met Ryanair

Ryanair Handbagageregels samengevat 

  • Maximale afmeting gratis handbagage: 40 cm x 20 cm x 25 cm (onder stoel) 
  • Maximaal gewicht gratis handbagage: 10 KG 
  • Maximale afmeting betaald handbagage: 55 cm x 40 cm x 20 cm 
  • Maximaal gewicht betaald handbagage: 10KG 
  • Aantal: 1 stuk gratis en 2 stuks betaald (waarbij dus 1 stuk de gratis handbagage onder de stoel is, 1 stuk de gratis handbagage is 1 stuk de extra betaalde handbagage is)

Ruimbagage regels Easyjet: gewicht en afmeting 

Elke passagier (dit geldt dus ook voor kinderen en baby’s) mag maximaal 3 extra stuks ruimbagage kopen. Dit geldt niet voor baby’s die zijn geboekt om te reizen bij een volwassene op schoot. 

Het maximale toegestane gewicht per ruimbagage is 20 KG per koffer gemiddeld. Gemiddeld houdt in dat als er bijvoorbeeld 2 koffers worden ingecheckt er totaal 40KG (verdeeld over 2 koffers) meegenomen mag worden. De ene koffer mag dan 10 KG wegen en de andere koffer 30 KG. Zolang het totaalgewicht van 40 KG maar niet overschreden wordt. 

Ook is het mogelijk om gekochte bagage met andere passagiers te delen. Vlieg je bijvoorbeeld met z’n tweeën en heb je er voor gekozen om beiden een ruimbagage koffer te willen meenemen? Dan is het ook toegestaan dat de ene koffer bijvoorbeeld 14 kilo is en de andere koffer 26 kg, zolang het totaalgewicht van 40KG maar niet overschreden wordt. 

De afmetingen van ruimbagage mogen het formaat van 81 CM (hoogte), 119 CM (breedte) en 119 CM (diepte) niet overschrijden. 

Ryanair Ruimbagageregels samengevat 

  • Aantal stuks: Maximaal 3 koffers 
  • Maximaal gewicht per koffer is gemiddeld 20KG (verdelen tussen eigen koffers of van medereizigers) 
  • Maximale afmeting 81 cm x 119 cm x 119 cm