Wat zijn de Tui handbagage afmetingen? 

Mag je bij een vlucht van Tui (of Tui Fly, de vliegmaatschappij van Tui) een handbagage koffer meenemen? En hoe groot en zwaar mag je handbagage dan zijn? Mag je daarnaast ook nog ook ruimbagage meenemen, of is alleen handbagage toegestaan? Tui heeft een paar regels voor het reizen met zowel handbagage als ruimbagage. Op deze pagina leggen we je graag uit wat deze regels zijn, zodat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan op de luchthaven. 

Handbagage regels Tui: gewicht en afmetingen 

Vlieg je met Tui? Dan mag je 1 stuk handbagage mee per persoon, met een maximaal gewicht van 10 KG. De afmetingen van je handbagage koffer mogen maximaal 55 x 40 x 20 cm zijn. Alle 55 x 40 x 20 koffers in één overzicht bekijken? Al deze koffers voldoen aan de handbagage vereisten van Tui en mogen dus mee op jouw vlucht met Tui Fly. 

Naast je handbagagekoffer mag je bij Tui ook altijd één gratis tas meenemen. Dit mag bijvoorbeeld een handtas, laptoptas of rugzak zijn. Eigenlijk elke tas, zolang de tas maar niet groter is dan 40x30x20. De bagagebakken zijn niet voor deze tassen bedoeld, die dien je onder je stoel te plaatsen. 

Ook deze tas mag maximaal 10 KG zijn. Neem je dus een handbagagekoffer en een tas mee, dan kun je in totaal 20KG aan gewicht meenemen als handbagage. Je kunt niet middelen met gewicht tussen de handbagagekoffer en de tas (een handbagagekoffer van bijvoorbeeld 15KG en een tas van 5KG is dus niet toegestaan!)

Verschil tussen handbagagekoffers, underseaters en cabinbags

Een underseater is een kleine trolley van max. 45 cm hoog die past onder een vliegtuigstoel. Bij Tui is de maximale afmeting van een underseater: 40cm x 30cm x 20cm. Een cabinbag is een reistas zonder wielen, welke past in de bagagebakken en in enkele vallen onder de vliegtuigstoel. Handbagagekoffers, underseaters en cabinbags kunnen als handbagage mee tijdens de vlucht. Elke categorie heeft een eigen voordeel. Zo kan jouw voorkeur uitgaan naar een handbagagekoffer die de maximale bagage afmeting/gewicht heeft (gemiddeld 30 tot 40 liter inhoud). Een voordeel van een underseater is dat je de trolley gemakkelijk meeneemt tijdens het inchecken en plek heeft onder jouw stoel. De kans dat jij deze underseater moet inchecken voor ruimbagage als de vliegtuig vol is, is zeer klein. Een cabinbag is een praktische tas en draag je gemakkelijk met je mee. Deze past in vele gevallen boven in de bagagebakken of onder jouw vliegtuigstoel.

Tui Handbagageregels samengevat 

Onderstaande handbagageregels zijn van toepassing bij het vliegen met Economy Class. 

  • Maximale afmetingen handbagage koffer: 55 x 40 x 20 cm 
  • Maximale afmeting tas: 40cm x 30cm x20 cm 
  • Gewicht 10 KG (dit geldt voor de tas, en voor de handbagagekoffer)  
  • 1 stuk handbagage + 1 extra tas 

Top 10 populairste Tui handbagage koffers

Maak een keuze uit de 10 best verkochte handbagage koffers voor je vlucht met Tui

Ruimbagage regels Tui: gewicht en afmetingen 

Bij je reis met Tui kun je ook ruimbagage meenemen. Deze ruimbagage zit niet standaard bij jouw boeking in, maar dien je (tegen extra kosten) bij te boeken. Dit kan via jouw reisagent of via de website van TUI. Het maximale aantal kilo’s ruimbagage wat je kunt bijboeken is 50KG en het maximale gewicht van een koffers is 32KG. Een ruimbagagekoffer mag in omtrek niet groter zijn dan 158CM. Dit betekent dat de lengte, breedte en hoogte van de koffer in totaal niet meer dan 158CM mag zijn. Het aantal ruimbagagekoffers is onbeperkt, zolang het formaat en gewicht per koffer maar niet overschreden wordt. 

TUI ruimbagage regels samengevat  

  • Maximaal gewicht van een koffer: 32KG 
  • Tot 50KG aan ruimbagage (als je dat hebt bijgeboekt) 
  • Ruimbagage gewicht mag je verdelen over meerdere koffers  
  • Maximale afmeting: Lengte + breedte + diepte in totaal maximaal 158 cm