Bergsport rugzakken

Wie de bergen intrekt wil niet gehinderd worden door een teveel aan bagage of een lompe reistas. Toch ontkom je er niet aan om de broodnodige bagage met je mee te dragen.

1 - 36 van 112 artikelen

Aanbevolen

Voor 23:59 besteld, dinsdag in huis

Gratis verzending vanaf 39,-

30 dagen recht op retour

Ontdek de bergsport rugzakken

Een rugzak ligt hierbij voor de hand. Speciaal voor klimmers en alpinisten zijn er tegenwoordig de bergsport rugzakken: middelgrote toploaders die helemaal zijn afgestemd op de eisen van de klimsport.

Bergsport rugzakken: smal, licht en praktisch

Rugzakken voor de bergsport zijn middelmaatrugzakken die worden gekenmerkt door een smal, minimalistisch design, zodat de klimmer zich tijdens het bedwingen van de berg zo vrij mogelijk kan bewegen. Meestal heeft een klimrugzak een groot hoofdvak en is de heupband afneembaar om zo ruimte te bieden aan een klimgordel. Bij de gekozen materialen en het draagsysteem van de klimrugzak is er vooral gelet op het gewicht: dit moet minimaal zijn, om de uitdaging voor de bergbeklimmer niet nog groter te maken dan deze al is. Veiligheid is uiteraard ook een belangrijk aandachtspunt: een bergsportrugzak mag geen uitstekende delen hebben die achter oneffenheden in de berg kunnen blijven haken. Tegelijkertijd mag de praktische kant niet uit het oog worden verloren en moet de alpinerugzak beschikken over diverse lussen en vakken voor het opbergen en bevestigen van touwen en andere klimmaterialen. Deze moeten uiteraard snel en makkelijk voorhanden zijn.

Keuze uit veel lichte bergsport rugzakken in moderne designs

Wij hebben een groot assortiment bergsport rugzakken, waarbij de klimmers en alpinisten onder ons zeker een favoriet model kunnen vinden. Shop een bergsport rugzak van de merken Osprey, Ortlieb of Deuter en ga op avontuur met een van deze exemplaren. Met deze bergsportrugzakken heb je tijdens het klimmen genoeg bewegingsvrijheid en kun je volop genieten van de tocht. In moderne designs, van diverse gespecialiseerde merken en stuk voor stuk van goede kwaliteit en licht. Kijk rustig rond en bestel jouw bergrugzak eenvoudig en snel online. Het avontuur in de bergen begint hier.