Levering 1-2 werkdagen

Gratis verzending vanaf 39,-

30 dagen recht op retour

Logo 1

Hoe kies je de juiste schooltas?

'Hoe kies je de juiste schooltas?' is een van de meest gestelde vragen bij het vinden van de juiste schooltas. Er zijn namelijk zoveel verschillende modellen, merken en mogelijkheden. Maar, wat is nu de beste schooltas? En waar moet je allemaal op letten bij het kopen van een schooltas? Je kan heel eenvoudig rekening houden met onderstaande punten bij het maken van de juiste keuze voor je nieuwe schooltas. 

Waar moet ik op letten? 

Om de juiste schooltas te kiezen, is het verstandig om rekening te houden met onderstaande punten. Per punt leggen we je op deze pagina precies uit hoe je de juiste keuze voor je nieuwe schooltas maakt. 

1. Kies het model schooltas. 
2. Hoeveel schoolspullen neem je mee? Dit is bepalend voor de grootte van je schooltas. 
3. Hoeveel opbergmogelijkheden heb je nodig?
4. Wat is het draagcomfort van de schooltas?

 

 

1. Het juiste model

Welke schooltas is ideaal? Een rugzak is de meest voorkomende schooltas. Een rugzak is comfortabel, stevig en biedt voldoende ruimte voor alle schoolspullen. Een schoudertas, handtas of messenger raden wij alleen aan wanneer je weinig tot geen spullen mee hoeft te nemen naar school. Houd rekening met onderstaande punten bij het bepalen van de juiste model schooltas:

 • Wat moet je dagelijks meenemen naar school?
 • Ga je met de fiets? Of moet je veel spullen meenemen? Kies dan voor een stevige rugzak. Hiermee wordt de rug het meest ontlast.
 • Neem je alleen een paar kleine schoolspullen of een laptop/tablet mee? Dan is een schoudertas, messenger of handtas ook ideaal.

Lees hier alles over het bepalen van de juiste grootte schooltas:

Hoe groot moet een schooltas zijn?
 

 

 

 

2. Bepaal de grootte van je schooltas

De hoeveelheid schoolspullen die je dagelijks moet meenemen is bepalend voor de grootte van je schooltas. Het is belangrijk om eerst te bedenken wat je allemaal mee moet nemen naar school.

 • Meest gekozen formaat: Tussen de 20 en 30 liter. Deze inhoud is groot genoeg voor het meenemen van je dagelijkse schoolspullen.
 • Veel spullen mee of geen kluisje op school? Ga dan voor een grote rugzak met een inhoud tussen de 30 en 40 liter.
 • Werk je op school met een tablet? Dan is een schoudertas ook ideaal om te gebruiken als schooltas. 

Hoe groot moet een schooltas zijn?
 

 

 

 

3. Het aantal opbergvakken

Hoeveel opbergvakken moet mijn schooltas hebben? De meeste schooltassen hebben voldoende ruimte voor het meenemen van je dagelijkse schoolspullen. Naast een groot vak, heeft een schooltas ook vaak kleinere opbergvakken voor onder andere je etui, telefoon en sleutels. Op deze manier kun je overzichtelijk al je schoolspullen meenemen. Bedenk eerst hoeveel en welke schoolspullen je mee moet nemen. Dit kun je makkelijk doen aan de hand van onderstaande punten: 

 • Moet je een laptop mee? Ga voor een schooltas met een apart laptopvak. Let bij het kopen wel op de afmeting van het laptopvak. 
 • Overzichtelijk al je spullen mee? Kies voor een schooltas met verschillende opbergvakken. 
 • Apart je waterfles meenemen? Ga voor een schooltas met een apart vak aan de zijkant van de schooltas. 

Shop schooltassen
 

 

 

 

4. Draagcomfort

Het draagcomfort van een schooltas is ontzettend belangrijk, met name wanneer je een zware schooltas moet dragen. Kies daarom altijd voor een rugzak met een optimaal draagcomfort. Op deze manier heb je minder last van een zware tas en belast het de rug minder. Maar waar moet je op letten? 

 • Gewatteerde schouderbanden. Hierdoor snijden de banden niet in de schouders als de tas zwaar is. Ook hebben veel schouderbanden een anti-sliplaag, wat voorkomt dat de tas tijdens het fietsen of lopen niet van de rug af glijdt. 
 • Gevoerde rugpanelen voorkomen dat de inhoud van de tas niet in de rug gaat steken. 
 • Ritsen. Hoe kleiner en smaller de rits, hoe eerder deze kapot gaat. Kies bij voorkeur altijd voor een schooltas met een dikke, brede rits. 
 • Verstelbare schouderbanden. Op deze manier voorkom je dat de schoudertas op de grond hangt of juist veel te hoog zit. 

 

Bekijk de populairste categorieën

En shop je nieuwe schooltas op Travelbags. 

Populaire back to school merken

Bekijk de nieuwste schooltassen van dit moment en shop je favoriete schooltas van één van best verkochte merken: