Koffer schoonmaken

Een koffer blijft niet altijd schoon bij gebruik. Al snel komt de koffer tijdens de reis in aanraking met oppervlaktes die niet schoon zijn. In dit blog lees je hoe jij je koffer goed kunt schoonmaken.

Buitenkant van een harde koffer schoonmaken

Een hardschalen koffer is waterbestendig en kan met een vochtige doek gemakkelijk schoongemaakt worden. Ga met een doek met milde zeepoplossing of babydoekje over de koffer wrijven en neem de koffer daarna met een droge doek af. Als er hardnekkige strepen op de koffer zitten, kun je proberen ze te verwijderen met een doek met wat wasbenzine. Wees voorzichtig en gebruik niet te veel wasbenzine, omdat dit het materiaal van de koffer kan beschadigen. Gebruik deze methode alleen op een kleine, niet-zichtbare plek om te testen of het materiaal van de koffer bestand is tegen wasbenzine.

Buitenkant van een zachte koffer schoonmaken

Bij een zachte koffer zijn er andere mogelijkheden om jouw koffer weer mooi schoon te krijgen. Zo kunnen de producten van Collonil je helpen bij het schoonmaken van een koffer van textiel. Zo kan de foam van My Bags Clean 125ml vlekken verwijderen en met de My Bags Protect 200ml is jouw koffer beschermt tegen vuil. Een huis-tuin-en-keuken middeltje wat je ook kunt proberen is om met een droge doek en tandpasta een vlek uit de koffer te krijgen. Breng de tandpasta aan op de stof en wrijf voorzichtig. Haal de tandpasta van de koffer af met een vochtige doek en droog hem vervolgens weer af.

Voorkomen is beter dan genezen. Overweeg om een kofferhoes te gebruiken om je koffer te beschermen tegen vuil en strepen tijdens het transport.

Koffer schoonmaken: wielen, handvatten en rits

Naast de kofferschalen worden ook de wielen, handvatten, trekstang en ritsen vies. De wieltjes kunnen vuil en stof verzamelen tijdens het gebruik, vooral als je over ruwe ondergronden rijdt. Om deze schoon te maken, kun je een warm sopje gebruiken en een borstel om het vuil te verwijderen. Zorg er wel voor dat de wieltjes goed droog zijn voordat je de koffer weer gebruikt. De handvatten, trekstang en ritsen worden vaak aangeraakt en kunnen daardoor vuil en bacteriën verzamelen. Gebruik een vochtig schoonmaakdoekje of een warm sopje om dit schoon te maken. Het regelmatig schoonmaken van deze plekken op uw koffer helpt niet alleen om het er schoon en fris uit te laten zien, maar helpt ook om de levensduur van uw koffer te verlengen. Bovendien voorkomt het dat er ongewenste bacteriën in huis komen.

Binnenkant van de koffer reinigen

Niet alleen de buitenkant van de koffer moet goed schoongemaakt worden, ook het schoonmaken van de binnenkant van de koffer kan ervoor zorgen dat vuil, bacteriën en onaangename geurtjes verdwijnen.

Hier zijn enkele tips voor het schoonmaken van de binnenkant van uw koffer:

  • Gebruik een kruimeldief of een stofzuiger op een lage stand om loszittend vuil te verwijderen. Dit is vooral handig voor het verwijderen van stof en vuil uit de hoeken en kieren van de koffer.
  • Maak vakjes en zakken binnenin de koffer schoon met een vochtige doek of een warm sopje met milde zeep. Vergeet niet om deppende bewegingen te maken in plaats van te schrobben om verkleuring te voorkomen. Spoel na met schoon water en droog met een droge doek.
  • Voor aangekoekt vuil kun je ook een zachte borstel of tandenborstel gebruiken om het vuil voorzichtig weg te schrobben. Gebruik ook hierbij een warm sopje met milde zeep en dep na met schoon water.
  • Laat de koffer goed drogen voordat je de schoongemaakte koffer weer sluit. Dit helpt om schimmelvorming en onaangename geurtjes te voorkomen. Als er uitneembare delen zijn, zoals een voering of een waszak, kan deze apart wassen worden volgens de instructies op het wasvoorschrift.

Door jouw koffer regelmatig schoon te maken en te onderhouden, kun je ervoor zorgen dat het er als nieuw blijft uitzien en langer meegaat.